Thursday 18 February 2010

သီးစုံကုလားဟင္း

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဗူးသီး
ခရမ္းသီး
ရုံးပတီသီး
အာလူးသီး
မုန္လာဥျဖဴ
နံနံပင္
မန္က်ည္းသီးမွည့္
-----------

ဗူးသီး၊ ခရမ္းသီး၊ ရုံးပတီသီး၊ အာလူးသီး၊ မုန္လာဥျဖဴတို႔ကို အရြယ္ေတာ္တုံးထားပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ေထာင္းထားပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီးထားပါ။ နံနံပင္ကို အရွည္လိုက္ လက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႔ ျဖတ္္ထားပါ။

ဆီအိုးတည္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ၾကက္သြန္နီ ၀ါေရာင္သန္းလာျပီး ႏြမ္းလာျပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ျပီး လိပ္ေအာင္ဆီသတ္ပါ။

ျပီးရင္ အာလူးသီး၊ မုန္လာဥျဖဴ၊ ဗူးသီး၊ ရုံးပတီသီး၊ ခရမ္းသီးတို႔ကို အစဥ္အတိုင္းထည့္၊ ငံျပာရည္ထည့္ ဆီသတ္ပါ။

ျပီးရင္ေရထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။ ပြက္ရင္ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ မဆလာ သင့္ရုံခတ္၊ နံနံပင္ အရွည္လိုက္သင္ထားတာထည့္ျပီး ခ်လို႔ ရပါျပီ။

ခ်ဥ္ေစခ်င္ရင္ မန္က်ည္းမွည့္ လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ ေရေႏြးနဲ႔ေဖ်ာ္ျပီး ငံျပာရည္ထည့္တဲ့ အခ်ိန္မွာ ထည့္လိုက္ပါ။

ငါးဟင္း

ေနာင္ေတာ္ၾကီးတစ္ပါးက ငါးဟင္း ျမန္မာခ်က္ ခ်က္ခ်င္တာ ဘယ္လိုခ်က္ရမွန္းမသိလို႔ဆိုလို႔ ေမသိသေလာက္ မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။ ေမကေတာ့ ဘာပဲခ်က္ခ်က္ စိတ္ထဲရွိသလိုခ်က္လိုက္တာပဲ။ သူမ်ားေတြခ်က္တဲ့ပုံနဲ႔ တူမတူေတာ့မေျပာတတ္ဘူး။ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ စားလို႔ေကာင္းရင္ ၿပီးတာပါပဲေလ။

လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

ဂ်င္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ငရုတ္သီး
နံနံပင္

ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ငါးတစ္မ်ဳိး

------------------

လွီးျပီးသား ငါးကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ဂ်င္းေထာင္းထားတာနဲ႔ ဆုပ္ျပီး နယ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးလွီးထားပါ။

ဆီအိုးတည္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ၾကက္သြန္နီ ၀ါေရာင္သန္းလာျပီး ႏြမ္းလာျပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ျပီး လိပ္ေအာင္ဆီသတ္ပါ။

ျပီးရင္ ငါးကိုထည့္ ေရျမဳပ္ရုံထည့္ျပီး အဖုံးအုပ္ ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထည့္ပါ။ ေရအေနေတာ္က်န္ျပီဆိုရင္ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးထည့္ျပီး မီးပိတ္၊ အဖုံးပိတ္ျပီး ထားလိုက္လို႔ရပါျပီ။

ေမႊးၾကိဳင္ၿပီး အနံ႔အရသာနဲ႔ ျပည့္စုံတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။