Thursday, 18 February 2010

သီးစုံကုလားဟင္း

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဗူးသီး
ခရမ္းသီး
ရုံးပတီသီး
အာလူးသီး
မုန္လာဥျဖဴ
နံနံပင္
မန္က်ည္းသီးမွည့္
-----------

ဗူးသီး၊ ခရမ္းသီး၊ ရုံးပတီသီး၊ အာလူးသီး၊ မုန္လာဥျဖဴတို႔ကို အရြယ္ေတာ္တုံးထားပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ေထာင္းထားပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီးထားပါ။ နံနံပင္ကို အရွည္လိုက္ လက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႔ ျဖတ္္ထားပါ။

ဆီအိုးတည္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ၾကက္သြန္နီ ၀ါေရာင္သန္းလာျပီး ႏြမ္းလာျပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ျပီး လိပ္ေအာင္ဆီသတ္ပါ။

ျပီးရင္ အာလူးသီး၊ မုန္လာဥျဖဴ၊ ဗူးသီး၊ ရုံးပတီသီး၊ ခရမ္းသီးတို႔ကို အစဥ္အတိုင္းထည့္၊ ငံျပာရည္ထည့္ ဆီသတ္ပါ။

ျပီးရင္ေရထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။ ပြက္ရင္ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ မဆလာ သင့္ရုံခတ္၊ နံနံပင္ အရွည္လိုက္သင္ထားတာထည့္ျပီး ခ်လို႔ ရပါျပီ။

ခ်ဥ္ေစခ်င္ရင္ မန္က်ည္းမွည့္ လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ ေရေႏြးနဲ႔ေဖ်ာ္ျပီး ငံျပာရည္ထည့္တဲ့ အခ်ိန္မွာ ထည့္လိုက္ပါ။

2 comments:

  1. အာလူးသီး.. ဆိုပါ့လား။ အာလူးကဘယ္အပင္ေပၚမွာ သီးပါလိမ့္ .မယ္ေတာ္...

    ReplyDelete
  2. ပါ၀င္ပစည္းထဲမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမပါဘဲ ခ်က္ေတာ့မွပါလာတာ အံ့ၾသစရာပဲ...
    ငရုတ္သီးမွဳန္႔၊ အခ်ဳိမွဳန္႔၊ ဆား၊ နႏြင္းမွဳန္႔ မလိုတဲ့.. အင္မတန္စားေကာင္းမယ့္အခ်ဥ္ဟင္းေပါ့...

    ReplyDelete